tirsdag den 24. maj 2011

Jordbær & blåbær pai

Jordbær & blåbær pai med mørk sjokolade

 I annledning at min gode venninne Åsa kom på besøk så måtte jeg jo lage noe godt. Hun er forøvrig bloggeren bak http://imittlillakok.blogspot.com/ og bør absolutt besøkes.


 Jeg brukte oppskriften til Byens bedste kager” af Rikke Gryberg pai bunn, men knuste 5 digestivekjeks og rørte i et ekstra egg. Resten ble så improvisert

 Rørte sammen jordbær, sjokolade og blåbær - fordeles ut over pai
 For å få en litt "krunsji" topp, smelt litt smør sammen med havregryn og legg over toppen før den settes i steke ovnen
 Ble servert med Gresk yoghurt som var tilsatt en stang vanilje, ble en utrolig god pai, som kan holde mange dager i kjøleskapet
Mvh Sukkertopp

torsdag den 19. maj 2011

Bryllupskage Pink

Bryllups Kage, tema Pink og orkide

 Min første test bryllupskage, den er lagvis på sjokoladebunn,sjokolademouse,sjokoladebunn,jordbærmouse,sjokoladebunn,vaniljetopping. Avsluttet med vaniljesmørkem og Fontant rund hele kaken -- puhhh nesten ingen kalorier  :-)
 Her er kaken etter den har stått i kjølskap i noen timer, dette må gjøres for at vaniljekremen ikke skal blandes seg med mouse og ødelegge fontanden når den kommer på.

 Hadde ingen pink fondant så brukte wilton sin farge og blandet litt selv, til å trykke ut blomster og prikker, hjerter med.




MUMS rett og slett


Kommer nok flere bryllups inspirert kaker herfra etterhvert :-) Mvh Sukkertopp

tirsdag den 17. maj 2011

Hipp hipp 17 Mai cupcaker

17 Mai cupcaker
Det er Norge i rødt, hvit og blått. Gratulere med dagen til alle Nordmenn over hele verden, måtte jo lage noen cupcaker i de norske farger, litt pastell men..


Laget først disse mini med sukker strø

Kremen som er brukt ble fantastisk god:

smelt 300 g hvit sjokolade i 3 dl fløte, skal stå i kjøleskapet i 6 timer og bli helt kald. Visp den så opp, så får du en deilig fløyel krem

 De store cupcakene ble pyntet med hjerter, perler og strø. Cupcakene er laget på en mørk kakao base oppskrift
 Sånn så vår kjøleskap altså ut, endel fristelser for tiden, følg med fremover for presentasjon av den andre spennende kaken dere ser her :-)

God Feiring alle sammen, hipp hipp hurraaaaa

mandag den 2. maj 2011

whoopies kager

whoopies kager

 Laget i weekend Whoopies kaker for første gang, det er en slags kiks - kage hvor du kan fylle i hva som helst i midten.
Jeg laget en pink variant med vanilje smak og en med sjokolade.De pink fylt jeg med smeltet sjokolade og marshmellows, og de andre fikk salt sjokolade fyllning.

 Disse kaker må sprøytes ut, ellers får de en merkelig form, dette gjorde jeg nemmelig med de sjokoladesmak og de ble ikke så fine.
 Marshmellows og hvit sjokolade smeltes langsomt og rørs i hele tiden

 Rør godt rundt hele tiden, bør smører på når det er varmt
 Den første Whoopies er klar
 Mumsi mums!
 Her er de med sjokolade fyll

Veldig lette og lage og smaker super godt, ikke siste gang disse amerikanske WHOOPIES blir laget
--Sukkertopp--
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...