fredag den 28. januar 2011

Sjokolade daim is kake

Sjokolade Daim is kake

Ble denne uken innspirert av min gode venninnes åsas blogg : http://imittlillakok.blogspot.com/
som skriver om denne lekre kaken hun har funnet på passionforbaking sin side.

Jeg brukte min egen oppskrift på sjokolade fudge kake, som ble stekt i en lille form og så lagt over en større
 Daim is kremen legges så over og rundt kanten, settes så i fryser minimum 5 timer



 Pyntes så med hva du vil, jeg brukte noen fondant blomster jeg hadde laget tidligere
 Oppdaget også når vi skulle spise den at den må stå og tine ganske lenge for at du greier å kutte i den, men den smakte veldig godt. takk til passin for baking for den gode oppskriften, se oppskrift på isen her

mange klemmer fra sukkertopp, god helg alle sammen

onsdag den 26. januar 2011

The Daring Kitchen


Jeg er nå en officiel medlem av The daring kitchen som er en web siden som ble dannet i 2006, for å få alle kakebakere rundt i verden til å bli bedre og å få inspirasjon.
Den 1 hver mnd får alle medlemmer en utfordring - den samme oppskrift vi skal lage og så blir disse posted samme dag over hele verden på respektives blog. Post dato er den 27, så sjekk innom blogg for å se hva utfordingen for februar er :-)

jeg vil også oppfordre alle mine fellow bloggere til å blir medlem og ta utfordringen på strak arm.
se link http://thedaringkitchen.com/

Mvh Sukkertopp

fredag den 21. januar 2011

Min blog er ute og reiser - Chanel cupcakes

Chanel cupcakes

I dag er jeg så heldig at Amanda som driver the cupcake blog har en link til mine rosa og hvite Chanel fashion cupcaker.

se siden:







Se tidligere blog inlegg for mere informasjon om chanel cupcakene - http://sukkertopp.blogspot.com/2010/10/fashion-cupcakes.html

Thank you Amanda and thecupcakeblog.com for featuring my dear Chanel cupcakes  :-)

God weekend alle sammen - Sukkertopp -

torsdag den 20. januar 2011

Giant Cupcake

Giant cupcake

Fikk pakken min i går fra kagekompagniet med bla annet denne giant cupcake formen, og den måttes testes med en gang.

Her er oppskriften jeg brukte, jeg tok ikke kakao i men frisk vaniljestang ( 1 stk)
  • 1/2 cup (8 tablespoons) boiling water
  • 1/2 cup (8 tablespoons) cocoa powder unsweetened
  • 3 cups (24 ounces) all-purpose (plain) flour
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • 1/2 teaspoon baking powder
  • 1/4 teaspoon salt
  • 3 sticks (339g) unsalted butter softened
  • 2 cups  granulated sugar
  • 1/2 cup  brown sugar firmly packed
  • 4 eggs
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 1 cup sour cream

1 dl= about 0.40 cups


  • Preheat oven to 325°F (163°C). Grease and flour or use pan spray with flour to prepare pan.
  • In small bowl, dissolve cocoa powder in boiling water and mix well. Set aside to cool. Stir together flour, baking soda, baking powder and salt; set aside.
  • In large bowl, beat butter, granulated sugar and brown sugar with electric mixer until light and fluffy.
  • Beat in eggs, one at a time. Add vanilla; mix well.
  • Combine cocoa mixture and sour cream. Add flour mixture alternately with sour cream mixture, beginning and ending with flour mixture, beating after each addition until smooth.
  • Fold in chocolate chips. Spoon 4 1/2 cups batter into top of cupcake pan; spoon remaining batter into bottom of pan.
  • Bake 60-70 minutes or until toothpick inserted into centre comes out clean. Cool cake in pan on wire rack 15 minutes.
  • Turn cake onto wire rack to cool completely.
Oppskrift er fra http://www.hannahbanana.co.uk/






 Jeg elsker denne formen men er ikke fornøy med utseende, så neste gang tror jeg at jeg vil bruke fondant rundt kanten og tenke på noe helt nytt med toppen. Men den smakte da godt :-)
Klem fra Sukkertopp

mandag den 17. januar 2011

Prinsesse Kake

Prinsesse kake

Denne søte polly pocket dukke kake ble laget i helgen og servert for min niece som ble 5 år, den falt i god smak

Start med å lage en vanlig sukkerbunn kake i firkantet fat, kuttes så ut i rundinger og skjær kantene til.
 Smør krem på mellom lagene, selvfølgelig rosa siden prisesse var tema. Og dukken fikk litt plastikwrap rundt bena så de ikke ble så klissete
 Legges oppå hverandre og mere krem rund hele "kjolen"
Farget fondanten rosa og ble så trukket over kaken 
 Lag så hull så dukken kan plaseres nedi
 Ble pyntet med fondant og glitter

 Så er den fine prinsessen klar :-)
 Den fikk fort ben og gå på når den ble servert



- Sukkertopp-

onsdag den 12. januar 2011

Christmas Cupcakes

Christmas cupcakes

Og herved det siste fra 2010. Fikk hjemme i Norge på juleferie laget noen cupcaker også, innspirert av julen i grønn og rød ( hmm eller litt pastell farget)

 har ikke noe oppskrift på disse da de ble laget "free style"
 Siden jeg ikke hadde med mine holdere som jeg normalt steker dem i for å unngå at de faller sammen så hadde mamma disse bakeformene som også kunne brukes
 De ble pyntet med hva vi hadde og tatt med i familie selskap



Ha en god onsdag alle sammen . Funderer over hva jeg skal bake neste uke så om noen har noen forslag er de hjertelig velkommen til å skrive til meg, eller har dere en oppskrift som trengs å prøves ut så skriv endelig.

Hilsen kakemosteret Sukkertopp

mandag den 10. januar 2011

Nyttårs ekstravagansa kitkat kake

NYTTÅR 2010

Ble feiret i Malmø og da måtte denne Sacher sjokolade kake med, pyntet på nyttårsvis

Oppskrift
130 g smør
125 g mørk chokolade, 85 %
100 g flormelis
6 æg, delt i hvider og blommer
75 g sukker
125 g mel
1 spsk. kakao
Smelt 130 g smør med 125 g chokolade  i en gryde
 Lad det afkøle lidt. Pisk flormelis og æggeblommer og hell den smeltet chokoladen i.
 Pisk æggehviderne stive med sukker og vend dem forsigtigt i chokolademassen.
Sigt mel og kakao i og rør  dejen sammen. må gjøres forsiktig
Bages i en smurt form med bagepapir i bunden, ved 165 grader i 40-50 minutter
 lad det køle helt, før du dekorerer den



 Må vendes helt forsiktig sammen så den holder seg luftig og fin

 Trekkes med sjololadefyll, har delt den i to og hatt fyll i midten også
 Fordi jeg ville at den skal fremstå som hvit på toppen, siktet jeg flour melis over
 Kit kat rund hele kanten
 Dekroreres med mandler som er trukket hvite og snøfnugg laget i fondant
Helt til slutt ble den sprayet med sølvspray

 Ferdig klar til å spises, mummsss
Har efterhånden laget denne varianten noen ganger men denne sjololade sacher torte er absolutt den beste, men må nå se meg om etter noen andre innspirasjonskilder og Martha Stewart har laget en utrolig fin regnbue kake jeg må teste neste gang.

Håper dere alle har kommet godt inn i det nye året !Love fra Sukkertopp
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...